sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kodinhoitohuoneen materiaalivalintoja

Niin, koska tämä on blogi naisnäkökulmasta, teknisten selostusten sijaan rakentamisen näkökulma tuntuu olevan melko sisustuksellinen. Se kun on enemmän minulla hanskassa, kun rakenteiden ymmärtäminen. Mies vastaa kokonaisprojektista, minä kilpailutan sekä valitsen sisustusmateriaalit. Valitettettavasti, jos näin voi todeta, miehelläkin on yllättävän paljon sanottavaa sisustuselementtien valinnoissa. Yllättävää ehkä, koska yleensä kai nainen saa näitä valintoja tehdä melko vapaasti. No, meillä valinnat ovat aika usein kompromisseja, mutta ehkä se on hyvä niin. Kodinhoitohuoneen valinnoissa minä jouduin joustamaan siinä, että maalämpöpumppu asennetaan sisälle. Se tukkii mielestäni kodinhoitohuonetta, mutta mies ei suostunut millään luopumaan kannastaan. Hänen mielestään pumppu veisi liikaa tilaa varastossa ja sen säätäminen olisi työlästä. Pumppu vaatii lähes metrin syvyyden ja haluan sen kokonaan liukuovikaapistolla peittoon, joten melkoinen kaappikolossi on sisälle tulossa. Samalla tähän "tekniseen tilaan" sijoitetaan ilmanvaihtokone. Sähkökaappi sijoitetaan sentään varastoon. Vieläkin haikailen sievän pukeutumisnurkkauksen perään, jota tilaan olin ajatellut, mutta toivotaan nyt, että kaappi ei ole ihan mahdoton sietää. Kuvassa kodinhoitohuoneemme ulko-ovelta päin, iso kaappi jää oikealle puolelle, samoin kulku saunaan.Maalämpökone tulee meille Wiessmannilta. Tästä voisin kirjoittaa seuraavan postauksen, ehkä siis vähän teknisempääkin näkökulmaa luvassa. Asennus tehdään tiistaina ja tämän vuoksi kodinhoitohuoneen materiaalit tulee olla valittuna huomiseen mennessä, koska kaapin alapuoli laatoitetaan ja seinät maalataan. Lattiaan meille tulee RTV:n mustaa 10cmx10cm laattaa mustalla saumauksella. Laatta on nimeltään Luoto. Kaapistot toimittaa Keittiömaailma ja ne ovat samanlaiset kuin mdf-ovet kuin keittiössä, mutta mattapinnalla.


Kuva 

Kodinhoitohuoneen seinään tulee valkoisella kuultomaalattua sormipaneelia vesipisteen taakse sekä kaapistojen välitilaan. Sormipaneeli asennetaan vaakaan ja se tulee koko seinäpinnalle kattoon saakka. Mustan ja valkoisen rinnalle valitsin tummemman  harmaan värin seiniin. Maalin sävynä on 
Tikkurilan G486. Ensi viikolla nähdään miltä se näyttää seinäpinnalla.

2 kommenttia:

  1. Moikka!

    Hyvältä näyttää! Kyllähän se elo yleensä on kompromissien tekemistä, hyvä vaan että mies on aktiivinen suunnittelussa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, vaikka melko varma valinnoista olen niin jostakin syystä sitä tulee emmittyä ja epäiltyä. Toivotaan, että kompromisseista seuraa hyvää, vaikka skeptisyys nostaa päätään.. ;).

    VastaaPoista